Cunhurbaşkanı Erdoğan Dereli de

Cunhurbaşkanı Erdoğan Dereli de

Cunhurbaşkanı Erdoğan Dereli de

Bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Giresun’a gelen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dereli ilçesini ziyaret ederek afetzedeler için yapılan konut ve işyerlerinin anahtar teslim törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ocak Cumartesi günü hava yoluyla Ordu-Giresun Havalimanına oradan da helikopterle Dereli ilçesine geçerek Dereli ilçe merkezinde düzenlenen anahtar teslim töreninde halka hitap etti.

Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni’nde konuşan Erdoğan “Bir afetin felaketin ardından sizlere verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığı içindeyiz. Bir yıl içinde inşallah alt-üst yapısıyla tüm binaları yapacağız dedik, bitirdik. Dereli sakinlerine huzurlu ve mutlu gelecek diliyorum. Alt yapısıyla üst yapısıyla güzel bir çalışma yapıldı. Bu güzellikler hepsi Dereli sakinleri kardeşlerim için. O günü unutmamız mümkün değil. Anında buradaydık. 15 kardeşimiz rahmetli oldu. Allah'tan rahmet diliyoruz. O bir başka felaketti. Ardından Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın, Muğla ve Antalya'da tüm bu bölgelerde çok değişik felaketleri yaşadık. Bu yıl felaket yılı oldu. Kurumlarımızla, bakanlıklarımızla gece gündüz demeden çalıştık. Hepsini yeniden ayağa kaldırdık. Hala da devam ediyoruz. Bu güzellikleri görünce ben de mutlu oluyorum. Halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyorum. Köylerde 15-20 kadarını bitirdik, diğerlerini de süratle bitiriyoruz” diyerek hak sahibi afetzedeler adına temsilen konut ve işyeri anahtarlarının teslimini gerçekleştirdi.

Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen sel felaketi sonlarında, afetin izlerinin silinmesi için; Dereli İlçesi Sütlüce Mahallesi’nde TOKİ tarafından 13 Bin 500 m2 yüz ölçümlü arsada 142 adet konut, Giresun İli Dereli İlçesi Merkez Mahallesi 71 adet konut ve 82 adet dükkân, Doğankent İlçesi Merkez Mahallesi’nde TOKİ tarafından 20 Bin m2 arsada 156 konut ve 70 dükkânın yapımı tamamlandı.

Yine afetin izlerinin silinmesi için; Dereli İlçesi Akkaya Köyü’nde, Espiye İlçesi Adabük Mahallesi’nde ve Tirebolu İlçesi Sekü Köyü’nde acele kamulaştırma işlemi yapıldı. Giresun Merkez Çaldağ Köyü’nde TOKİ konutlarının ihalesi gerçekleştirilmiş olup yakın zamanda sözleşme yapılıp iş yeri teslimi yapılacak. Dereli İlçesi Hükümet Konağı ve Jandarma Karakol Hizmet binası yapım işi ise devam etmektedir.

Dereli ilçesindeki programa; Son Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakan yardımcıları, Vali Enver Ünlü, bakanlık bürokratları, il ve ilçe protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.